Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Васил Божков говори за Бойко Борисов като за човек,

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgВасил Божков говори за Бойко Борисов като за човек,
Коментари Харесай

Журналистът Светослав Терзиев: Божков говори за Борисов като за човек, който идва от миналото, и вече му е време да си отиде

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

" Васил Божков приказва за Бойко Борисов като за човек, който идва от предишното, и към този момент му е време да си отиде. Нищо чудно да следим тъкмо подобен развой ". Това съобщи в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ " журналистът от вестник " Сега " Светослав Терзиев.

Разговорът стартира във връзка негова публикация със заглавие " Само половината европейски съвет се подиграва на Борисов ". " Тази публикация не съм я написал аз, нищо, че носи моето име. Тази публикация я написа Бойко Борисов. Той сподели: " На Европейския съвет половината ми се подиграваха, когато предлагах всякакви ограничения, а в този момент виждате какъв брой положителни са нашите ограничения. Когато той споделя нещо, което ние няма по какъв начин да следим директно, тъй като съвещанията на Европейския съвет са закрити, можем да му се доверим, че е имало такива подигравки за това какво е приказвал. Езикът не е механически проблем сега, там превеждат. Но какво им е споделил и за какво са му се подигравали? Изглежда е било нещо несериозно, което им се е сторило комично. Или пък той може би нагледно го споделя. Може би има поради: " Аз им натрих носа ", изясни Терзиев.

" Аз желая да схвана друго. Той споделя по какъв начин са го гледали с интерес и след това са следвали неговия образец. Само че за какво на никое място не съм видял, а аз проследявам доста европейската преса, на никое място не съм видял някой да го цитира. Той го твърди, събира към себе си група публицисти и им рапортува всякакви неща, които може би той си е представял по този начин, само че те не са се случили. Защото нямаме удостоверение от различен източник, а би трябвало да се търсят и други източници от публицистите. Това е картината за това му наличие в Европейския съвет. Той обича да приказва за себе си по подобен метод - да се слага в центъра на вниманието като фактор, от който зависи всичко. Даже се основава и такова усещане, че в случай че Борисов не е споделил нещо, а някой различен, то просто няма да стане. Но даже всички останали да са споделили нещо, а той да има нещо друго поради, отново няма да стане. Тоест всички против един, отново той ще ги надвие. И в този смисъл може би това е неговият фасон, който ненапълно е печеливш, тъй като му основава облика на съдбоносен човек, който взима окончателните решения и на него принадлежи последната дума ", счита още журналистът от " Сега ".

" Ще има отговорни, както беше Станишев отговорен дълго време, само че си спомнете от по кое време той не е на власт. После беше Орешарски. Него от дълго време да сме го забравяли, в случай че Борисов не го загатваше. Сега няма да сърба попарата, той не обича такава попара. Сигурно ще са отговорни тези другите, половината от Европейския съвет, които са му се смели, обаче все пак той е взел верните решения. Протестите значат, че някаква социална толерантност е стигнала лимита. Нужно е нещо да се промени. На хората това положение стартира да им омръзва. Борисов е доста дълго управлявал министър-председател в историята на България. Дори в последно време имаше съпоставения с Тодор Живков на поста министър-председател. Остана в този момент да се съпоставя единствено със Станко Тодоров от социалистическо време, който има една година повече. Партиите се смениха, само че маниерите не се трансформират. Хората са същите. Не го е родила партията.

Той към този момент е един деец. Какво споделя Божков от Дубай: " Бойко Борисов идва от годините на мутрите, от 90-те години. Сега нещата са същите, отново има мутри, само че има и нещо ново - Делян Пеевски ". Който не съществуваше в този интервал. Но в този момент нещата сякаш стартират да се трансформират. Ние виждаме един развой, тъй като в този момент съпоставяме с времето на социализма, когато друга партия управляваше. Тогава когато се случеше да стават промени в Политбюро, по какъв начин ставаха - ами в един миг ни изненадваха с решение, че еди кой си ще отпадне. Помня един подобен интервал 1974 година 3 юни, имаше пленум на Централен комитет на Българска комунистическа партия, изхвърлиха трима претендент членове на Политбюро по едно и също време. И ги пратиха посланици. Какво става в този момент? Ако допуснем, че в тази наша върхушка, тъй като не е единствено Бойко Борисов, той по-скоро е реализатор, има такива авторитетни хора, които вземат решение ориста на страната, в един миг тъй като това е една мрежова система, за разлика от предходната, която беше пирамидална, мрежата изхвърля някого от своите среди. Кои бяха изхвърлени в последно време? Цветан Василев, той беше касиер на тази мрежа, тъй като държавните пари отиваха в неговата банка. Това беше като държавна спестовна каса на тази върхушка. И го махнаха, изчезна. Защо? Какво се случи? Нали беше мистър " Икономика ", нали беше Банкер на годината? Ами какво стана с Васил Божков, нали беше най-богатия човек на България? Защо по този начин излетя? Значи става някакво разбъркване на пластовете. Затова ни подсказа и самият Васил Божков в изявлението си. Едни ги нямаше тогава, те се появиха и стартират те да изместват другите. Фактически той приказва за Бойко Борисов като за човек, който идва от предишното, и към този момент му е време да си отиде. Нищо чудно да следим тъкмо подобен развой ", приключи Терзиев.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР